Fietsen en wandelen
De regio rondom de Mont-Ventoux vormt het walhallah voor wielersportfanaten. De Mont-Ventoux is te beklimmen vanuit Sault, Bédoin en Mallaucène.
Maar ook voor “gewone” fietsliefhebbers zijn er in het dal van de Toulourenc en het dal van de Nesque talloze mogelijkheden om mooie routes te fietsen die geen beroep doen op klimmerscapaciteiten.

Rondom Montbrun-les-Bains en Sault zijn uitgestippelde wandelroutes die bij het Office du Tourisme tegen een kleine betaling beschikbaar zijn.
Voor de sportievere wandelaars zijn er prachtige wandelingen te maken in de:
Gorges-de-la-Nesque
Gorges-d’Oppedette
Gorges-du-Régalon

Dichtstbijzijnde fietsverhuur: Albion Cycles, Route de St Trinit, 84390 SAULT. Tel. 0033-490640932

Leuke steden
Vaison-la-Romaine (45 minuten), Carpentras (1 uur) en Avignon (75 minuten), Apt (60 minuten), Forcalquier (60 minuten) Aix- en-Province (105 minuten).
Steden als Nimes, Arles, Saint-Remy-en-Provence en Marseille zijn binnen één dag goed te bereiken en te bezichtigen.
De kust is binnen ± 2 uur bereikbaar.

Romantische dorpen
Te veel om allemaal op te noemen. Denk aan dorpen als Savoillan, Brantes, Sault, Banon, Bédoin, Goult, Gordes, Rousillon, Ménerbes, L’Isle-sur-la-Sorgue, Velleron, Venasque, Lourmarin, Pernes-les-Fontaines

Thermen
De thermale baden worden onder meer gebruikt voor de behandeling van reuma- en luchtweginfecties. De thermen bieden tevens diverse beautybehandelingen, massages en arrangementen. Kijk voor meer informatie en prijzen op www.valvital.fr

Tennissen
U kunt kosteloos gebruik maken van de tennisbaan op het park.

Jeu de boules
Er is een jeu-de-boulesbaan waar u gratis gebruik van kunt maken.

Wijnproeven
Rondom de Ventoux treft u meerdere wijndomeinen aan die bezocht kunnen worden. Zie o.a. https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g1743691-Activities-c36-t132-Vaucluse_Provence_Alpes_Cote_d_Azur.html
Vermeldenswaard zijn o.a.
  • Chateau Pesquié, route de Flassan, 84570 Mormoiron
  • Domaine de Marrotte, 994 Petit chemin de Serres, 84200 Carpentras. Wijndomein dat vanaf 1997 door een Nederlands stel heerlijke en betaalbare wijnen produceert.
Lokale markten
De weekmarkt in Montbrun-les-Bains vindt plaats op zaterdagochtend, van 08.00 tot ± 13.00 uur.
In het hoogseizoen (van half mei tot eind september) is er ook een bescheiden markt met streekproducten van 16.30 – 20.00 uur.
Bekend zijn ook de weekmarkten in Sault, (woensdagochtend) en Bédoin (maandagochtend).
Een volledig overzicht van alle markten in de Drôme en Vaucluse vind je op de navolgende sites: https://www.dromeprovencale.fr/votre-sejour/agenda/marches/page/2/ en
http://marches-reguliers.pagesperso-orange.fr/84-marches-hebdomadaires-vaucluse.html

Vide Grenier
Het is één van de meest geliefde activiteiten van Fransen: het bezoeken van een rommelmarkt ofwel als deelnemer spulletjes uit de oude doos aan de man proberen te brengen.
Vrijwel elk weekend tref je in de omgeving wel een vide-grenier aan. Op de website https://vide-greniers.org kun je een overzicht vinden van alle vide-greniers die er in de omgeving zijn. Hiervoor moet je wel op de knop “me géolocaliser” drukken. Vaak worden spullen al voor een habbekrats aangeboden, maar afdingen hoort bij het spel.

Rustzoekers
luieren heerlijk onder de schaduw van majestueuze bomen in het park óf vertoeven
heerlijk aan het grote zwembad.